MAATSCHAPPELIJK VERANTWOORD REPAREREN MVR

Van nieuw naar repareren, reviseren, ruil naar nieuw nu weer terug naar reviseren. Wij zijn altijd maximaal blijven reviseren omdat zich het wel loont. Nieuw uitsluitend als het niet anders kan. Waarom zult u denken? Anno 2016 zijn de termen Maatschappelijk verantwoord ondernemen en de “Groene labels” niet meer weg te denken. En vaak terecht.

Wat betekent dat voor onze branche. In de jaren 70 is de revisie van startmotoren en dynamo’s in een stroom versnelling gekomen. Ook wij van Stevens Auto-elektronica en diesel / hydrauliek hebben hier de vruchten van geplukt. En dit willen we blijven doen. Revisie van startmotoren en dynamo’s is al een duurzame oplossing als we het vergelijken met het vervangen door een nieuw product. Bij revisie worden bijna alle onderdelen hergebruikt. Door het reviseren is het opnieuw maken van veel onderdelen overbodig. Juist door uw keuze voor het reviseren worden er minder grondstoffen aan de aarde onttrokken. Grondstoffen die zo bewaard blijven voor toekomstige generaties. Op die manier helpen we samen mee om de uitstoot van CO2 terug te dringen. Uiteraard krijgt u op het gereviseerde product dezelfde garantie als op een gelijkwaardig nieuw product. Snelle vervanging door een nieuw vaak van mindere kwaliteit startmotor of dynamo is korte termijn denken terwijl we daar nu met z’n allen vanaf moeten proberen te komen. En wanneer u geen statiegeld hoeft te betalen, heeft u dan een maatschappelijk verantwoord ruil of revisie product aangeschaft?

Denk aan uw portemonnee en laat reviseren

Naast deze voordelen op het gebied van het milieu hebben onze gerepareerde en gereviseerde producten ook een groot voordeel voor uw portemonnee. Gemiddeld is een product 40% goedkoper dan hetzelfde nieuwe originele product!

De voordelen op een rij:

  • kwaliteit als nieuw
  • minder CO2
  • garantie als nieuw
  • prijsvoordeel

Ook als bedrijf doen wij hier het maximale aan. Papier, accu’s, metalen worden altijd al gerecycled. Defecte startmotoren, dynamo’s, injectoren en stuurpompen gaan als “core” delen terug naar de producent voor weer een nieuw leven. Als bedrijf zijn we overgeschakeld op een zuinige CV ketel en is nagenoeg al onze verlichting omgebouwd naar LED. Waarbij bij de TL’s ook de VSA zijn uitgeschakeld. Voor ons een besparing van 10% zo’n 2500kWh per jaar. Daarnaast hebben we in 2016 ook geïnvesteerd in zonnepanelen. We wekken meer dan 75% van onze eigen elektriciteit op.

Tags            
Shopping Cart
Scroll to Top