NIEUW IN HET ASSORTIMENT: DE IDUCTOR

Wegens goede eigen ervaring kunnen wij u dit product aanbevelen en is dit tevens vanaf nu via ons verkrijgbaar!  Eerst uitproberen kan ook!

Korte omschrijving: De iDuctor inductieve verhitter voor alle ijzerhouden bouten, moeren, fusees, uitlaten, lagers maar ook hydrauliek cilinders.

De iDuctor is de ultieme tool voor precisieverhitting. Dit elektronische gereedschap verwarmt door middel van inductietechnologie. Diverse ijzerhoudende metalen kunnen hiermee van binnenuit worden opgewarmd. Kenmerkend voor inductieverhitting is dat hoofdzakelijk de buitenste constructiedelen worden verwarmd.

Deze techniek bruikbaar voor vastzittende moeren, bouten, fusees, nippels, lagers en andere onderdelen. Wanneer deze zich bevinden op plaatsen die regelmatig heet worden, trillen, oxideren of corroderen, zijn deze met gewone gereedschappen vaak niet of zeer moeizaam los te krijgen. Veelal werd hiervoor een gasbrander gebruikt. Dit heeft als nadeel dat het gebruik van open vuur in werkplaatsen een zeker risico geeft en voor de veiligheid toezicht nodig is van een collega. Tevens is het mogelijk om zelfklevende (kleuren) vinyls en printmedia zeer eenvoudig te verwijderen van auto’s, busjes, enz.

Het voordeel van de iDuctor is dat de vlamvrije inductieverhitting veel sneller werkt en veiliger toepasbaar is. Inductie biedt ook uitkomst bij vastgevroren metaal. Zelfs één persoon kan dit apparaat gebruiken met één hand. Nog een voordeel van de iDuctor is dat deze met de buigzame spiralen ingezet kan worden op moeilijk bereikbare plaatsen en zelfs in het interieur. Vorig jaar won de iDuctor de IF Award en de Goed Industrieel Ontwerp-prijs. De iDuctor wordt in Nederland bij Hedon geproduceerd en heeft een gepatenteerd klemmechanisme. Met het drukknop-systeem gaat het verwisselen van de spoelen sneller dan bij een schroefbevestiging. Tijd en vermogen zijn variabel, want de iDuctor is instelbaar. De iDuctor heeft een zelfdenkend ventilatiesysteem en een gepatenteerde beveiliging tegen overbelasting.

De iDuctor is te gebruiken met één hand. De iDuctor W1200 kost 1.398,‑ (exclusief BTW) met veiligheidssnoer (met IEC Lock-klikverbinding) en wordt geleverd in een kunststof koffer met negen spiralen in de metrische maten M8, M10 (15 cm), M10 (25 cm), M12, M16, M24, M30 en een flexibel wikkelspiraal van 110 cm. Met de iDpad zijn stickers gemakkelijk los te krijgen.

Bij wijze van proef is hij bij ons te huur voor slechts € 36,00 per dag.

Tags            
Shopping Cart
Scroll to Top