ACCU’S EN TIPS

Accu feiten:
67% van alle dynamo storingen word veroorzaakt door een zwakke accu/batterij.
(de gemiddelde levensduur van een accu bij normaal gebruik  is 6 jaar)
14% van alle dynamo storingen word veroorzaakt door slechte elektrische verbindingen,zekeringen,slechte batterij kabels en slechte massa.
9% van alle dynamo storingen word veroorzaakt door slijtage of slippen van de aandrijfriem.
6% van alle dynamo storingen word veroorzaakt door overstarten met ander voertuig.
Zorg voordat u een gereviseerde dynamo / alternator monteert dat de accu volledig geladen is.
12.6 volt = 100%
12.4 volt =   75%
12.2 volt =   50%
12.0 volt =   25%
11.8 volt =     0%

Voor industrie, agrariërs vrachtwagens en personen auto’s voeren wij het accumerk: BOSCH en Platinum. Wij hebben verschillende mogelijkheden om uw accu te testen. Namelijk traditioneel met een zuurweger, met een Bosch automatische belastingtester T12 200E (deze is zeldzaam en heeft niemand meer maar haalt probleem gevallen er WEL uit!), of met een elektronische tester van Midtronics of Argus. Wij kunnen hiermee ook de nog aanwezige startcapaciteit meten, ook als de accu niet helemaal vol is. Zo kunnen wij concluderen of een accu binnenkort aan vervanging toe is.

Welk type accu heb ik nodig? er zijn meerdere kwaliteiten en soorten. Nieuw voor start-stop zijn AGM accu’s een klasse daaronder de ECM/AFB accu’s en daaronder de lood/zuur accu’s in verschillende prijs nivo’s. Wij kunnen de juiste aanbevelen. Anders dan je zou denken is het voor een oudere auto verstandiger om net een iets sterkere te monteren als er voorheen in zat. Dat heeft te maken met de verhoogde weerstand van draden en verbindingen. Ook met een wat oudere auto wil je niet stil komen te staan. Een accu is nog steeds de nummer 1 oorzaak van stilstand van een auto. Is je accu ouder dan 6 jaar laat deze dan preventief controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Voor motorfiets, camper, grasmaaier en andere weinig gebruikte machines geldt: na het seizoen accu goed opladen en vol weg zetten, na 3 maanden weer controleren of opladen.

Om ons assortiment te completeren voeren we naast Bosch ook andere merken voor niet standaard toepassingen zoals, caravans, golf karretjes, heftrucks, hoogwerkers. Kortom: Bij Stevens in Uden kunt u elke gewenste accu kopen.

Let op bij een accu wissel:

Bij auto’s vanaf ongeveer 2005 maakt de accu onderdeel uit van het CAN-bus netwerk van de auto. Bij een accu wissel moet dit aan de auto verteld worden. Een nieuwe accu moet aangemeld worden. Omdat de accu niet meer standaard onder de motorkap zit zijn de montage tijden enorm toegenomen en is het vaak niet meer “klaar terwijl u even wacht”. Enkele voorbeelden Audi A3 2003; 20 min modeljaar 2013 40 minuten. Audi Q7 zelf 90 minuten.Ford Fiesta 1990 10 min en model 2013 40 minuten.

Speciaal voor BMW: Accuwissel melden aan controle-eenheid | Opgelet! Geen afwijkende capaciteit (Ah) bij een eerder gebruikte accu gebruiken. Anders is het aanmelden bij de regeleenheid onvoldoende, maar wordt het noodzakelijk om het regelapparaat te flashen.

Shopping Cart
Scroll to Top