50 jaar Stevens loopkanstraat 21 Uden

 

Een halve eeuw geleden in 1973 besloot mijn vader Piet uit het familiebedrijf te stappen. Een autobedrijf, Simca dealer aan de violierstraat in Uden.

Zijn vader stichtte een bedrijf in Vorstenbosch met een woonhuis plus werkplaats schuin tegenover de kerk. Zoals mijn in 2022 overleden moeder altijd zei ‘’ze verkochten daar alles van postzegel tot combine’’. Ontstaan vanuit een smederij, fietsenmaker, lokale “kruidenier”, eerste taxi, pompstation en van alles en nog wat. Alles wat nodig was op het “platteland”. Later werden ze ook nog Massey Ferguson dealer en deden ze reparaties aan alle soorten landbouw machines. Ook was mijn vader een volleerd lasser, op de brommer met een leren jas aan iedere week naar den Bosch om alle diploma’s te halen die er toen waren.

Auto’s en onderhoud daarvan was erg in opkomst en mijn vader had twee “gouden handjes”. Hij was een echte techneut en wilde met door met het echte repareren. De KvK inschrijving was in september 1973. Maar hij begon niet alleen, Pietje die al sinds zijn 16e in het ouderlijk familiebedrijf werkte, wilde mee en zo geschiede. Samen deden ze alles, onderhoud, accu’s, banden, schade herstel en gas inbouw. Nooit bang om iets nieuws te proberen.

Zo begon mijn vader ook met de reparatie van startmotoren en dynamo’s rond 1976. Destijds waren die nieuw nog niet te koop of niet te betalen. Een reparatie duurde zomaar een week omdat je lang op onderdelen moest wachten.  Zo ontstond ook al vroeg een ruil systeem, even naar de sloop, opknappen en dan op voorraad leggen om de klant snel te kunnen helpen. Na 50 jaar is die instelling nog steeds zo. Meedenken met de klant en doelgroepen. Nog steeds geldt dat een klant het beste is geholpen dat wanneer zijn productie stilvalt door een defect, dit probleem zo snel mogelijk is opgelost. Dat doe je met kennis, voorraad en betrokkenheid. Daarnaast zorgt de vrouw er voor dat de niet onbelangrijke dingen op de achtergrond altijd goed geregeld zijn.

Al snel nam het revisiewerk toe. Klanten kwamen ook met diesel vragen zoals verstuivers testen en reviseren. Naast autobezitters kwam de landbouw ook steeds meer in zicht. Daar had mijn vader ook al veel ervaring mee vanuit Vorstenbosch. Zo repareerden we ook als servostaten of orbitrol, zgn. stuurhuizen voor tractoren en heftrucks

40 jaar geleden alweer in 1983 zijn we ook hydrauliek slangen gaan maken met het topmerk Aeroquip. En dan niet alleen de hard lopers maar “alle” soorten (hydrauliek) slangen. Ons assortiment is dan ook zeer breed en we gaan geen uitdaging hierin uit de weg.

Plots in 1993 overleed mijn vader op 62 jarige leeftijd. Als broekie van 25 en net van school en nog dienstplicht vervullend ben ik zomaar in de zaak gerold. Gelukkig werkte Pietje nog jaren met mij samen en heb ik het voort kunnen zetten. Al die zaterdagen en vakantie dagen dat ik mee heb geholpen zijn niet voor niets geweest. Ik heb het van twee vakmannen geleerd en zelf de theorie op school en cursussen bijgehouden. Later heeft Jan de taak van Pietje overgenomen en hebben we samen met veel plezier vele uitdagende vraagstukken opgelost. Ons moto is ook “als je weet hoe het werkt kun je het maken”.

De technologie staat nooit stil, dynamo’s werden computers en verstuivers werden elektronische injectoren. Ook deze ontwikkeling hebben we dan ook constant bijgehouden. Met “up to date” test banken en software voor zowel hogedruk diesel en benzine injectoren, en elektronische gestuurde dynamo’s.

Dankbaar ben ik voor het vertrouwen dat onze klanten nog steeds in Stevens techniek Service hebben.

Mark & Patricia Stevens   september 2023

Shopping Cart
Scroll to Top