Menu
  • Home
  • Accu’s en tips

Accu’s en tips

Uit voorraad voeren wij het accumerk: BOSCH. Wij hebben verschillende mogelijkheden om uw accu te testen. Namelijk traditioneel met een zuurweger, met een Bosch automatische belastingtester (deze heeft niemand meer maar haalt probleem gevallen er WEL uit!), of met een Midtronics of Argus elektronische tester. Wij kunnen hiermee ook de nog aanwezige startcapaciteit meten, ook als de accu niet helemaal vol is. Zo kunnen wij concluderen of een accu binnenkort aan vervanging toe is.
Welk type accu heb ik nodig? er zijn meerdere kwaliteiten en soorten. Nieuw voor start-stop zijn AGM accu’s een klasse daaronder de ECM/AFB accu’s en daaronder de lood/zuur accu’s in verschillende prijs nivo’s. Wij kunnen de juiste aanbevelen. Anders dan je zou denken is het voor een oudere auto verstandiger om net een iets sterkere te monteren als er voorheen in zat. Dat heeft te maken met de verhoogde weerstand van draden en verbindingen. Ook met een wat oudere auto wil je niet stil komen te staan. Een accu is nog steeds de nummer 1 oorzaak van stilstand van een auto. is je accu ouder dan 6 jaar laat deze dan preventief controleren zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Al sinds april 1999 is de BOSCH Silver accu met zeer goede eigenschappen voor de moderne auto met veel elektronica aan boord leverbaar. Kenmerken voor dit type accu zijn de lange levensduur ( meer dan 6 jaar!), groot koudstart vermogen, onderhoudsvrij en extreem korte afstand bestendig door snelle lading opname.

Nieuw is dat er voor de veeleisende vrachtwagens van deze tijd de Silver technologie ook beschikbaar is gekomen voor het vrachtwagen segment. De innovatieve Silver technologie mobiliseert de kracht van de zilverlegering voor nagenoeg onuitputtelijke energiereserves. De Bosch T3, T4 en T5 serie beschikt ook bij extreme temperaturen over een maximale startcapaciteit, verbruikt ze uiterst weinig water en is enorm roestbestendig. Dankzij deze superieure eigenschappen is de zelfontlading tot een minimum beperkt. Bij zoveel puur vermogen vergt de accu helemaal geen onderhoud.

Om ons assortiment te completeren voeren we naast Bosch ook andere merken voor niet standaard toepassingen zoals, caravans, golf karretjes, heftrucks, hoogwerkers. Kortom: Bij Stevens in Uden kunt u elke gewenste accu kopen.

Let Op, bij auto’s vanaf ongeveer 2005 maakt de accu onderdeel uit van het CAN-bus netwerk van de auto. Bij een accu wissel moet dit aan de auto verteld worden. Een nieuwe accu moet aangemeld worden. Omdat de accu niet meer standaard onder de motorkap zit zijn de montage tijden enorm toegenomen en is het vaak niet meer “klaar terwijl u even wacht”. Enkele voorbeelden Audi A3 2003; 20 min modeljaar 2013 40 minuten. Audi Q7 zelf 90 minuten.Ford Fiesta 1990 10 min en model 2013 40 minuten.

Speciaal voor BMW: Accuwissel melden aan controle-eenheid | Opgelet! Geen afwijkende capaciteit (Ah) bij een eerder gebruikte accu gebruiken. Anders is het aanmelden bij de regeleenheid onvoldoende, maar wordt het noodzakelijk om het regelapparaat te flashen.